Supa crema de cartofi dulci

de alinutza1983 in Supe, 3 Feb 2011 | 7136 vizualizari

 

Gustoasa, surprinzatoare .... asemanatoare la gust cu o supa crema de dovleac!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi dulci taiati cubulete ( 400-500 gr )
  • 1 cubulet de unt ( 50 gr )
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras verde sau galben
  • 1-2 cartofi ( normali)
  • sare, piper,
  • nucsoara
  • 100 ml smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi dulci:

1. Se curata legumele de coaja, apoi se taie cubulete si se dau la fiert; cand ingredientele s-au inmuiat se lasa putin la racit, apoi , cu ajutorul unui blender se obtine un piure cat mai fin ( pentru acest pas e nevoie ca apa in care au fiert legumele sa nu fie scursa !!! )


2.Acest piure se mai da putin la foc mic pe argaz , incorporandu-se untul, smantana si condimentand dupa gust cu sare, piper, nucsoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

elena1988 1

04.02.2011, 10:38

Cris2711 1

04.02.2011, 17:16

alinutza1983 1

04.02.2011, 18:48

./.. daca nu se gasesc cartofi din astia dulci, putem inlocui si cu cei obisnuiti ( eu am mancat si supa crema de genul asta ...si iese foarte bine).; se recomanda ca la o supa crema de cartofi sa se adauge chimen ( ii da o savoare aparte )

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de vitel cu stelute